-250 ml) 3 łyżki oleju ok 25 dag mięsa mielonego ok 10-15 dag pieczarek 1 średniej wielkości cebula 1 łyżeczka papryki mielonej słodkiej sól, pieprz, 2 łyżki oleju Wykonanie: formujemy kulę, odkładamy ją do miski, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 1 – 2 godziny. farsz: cebulę kroimy w drobną kostkę, szklimy na oleju. Składniki: 0,5 łyżeczki cukru 250 g mąki pszennej 25 g świeżych drożdży (lub 3 łyżeczki suchych) 0,5 łyżeczki soli 3/4 szklanki ciepłego mleka 1 szkl. Ja mam dziś dla Was przepis na pyszne pierogi zrobione z ciasta drożdżowego. Pierogi smażymy na złoto w głębokim oleju. Kto powiedział, że pierogi muszą być tylko z ciasta pierogowego?! Na każde koło nakładamy farsz i starannie zalepiamy brzegi. Takie pierogi są fantastycznym pomysłem na obiad. W środku mięso mielone z pieczarkami.