Składniki: ( na blachę o wymiarach: 40 x 25cm) 1 szkl = 250 ml 3 szklanki mąki pszennej 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko 1 kostka margaryny 150g serka homogenizowanego ( ja dałam ser biały ok. 60g+ łyżka śmietany + 1 łyżeczka cukru waniliowego) Jeśli jeszcze nie piekliście tego pysznego a zarazem bardzo łatwego i szybkiego ciasta to nie ma co zwlekać, na pewno nie pożałujecie. Lukier: łyżka kwaśnej śmietany 18%, 1 szklanka cukru pudru 1 łyżeczka soku z cytryny Na spód położyć jedną część ciasta - rozprowadzić (rozwałkować) na całą blachę. Dodatkowo: jabłka - ilość zależy od wielkości jabłek i blaszki, u mnie wyszło 7,5 sztuk ( użyłam papierówek) cynamon - do delikatnego oprószenia, cukier waniliowy - do oprószenia jabłek Ciasto jest niesamowicie delikatne, mięciutkie , rozpływające się w ustach i jeszcze do tego pyszne mięciutkie jabłka a całość polana pysznym lukrem. Lukier: Śmietanę dokładnie wymieszać z cukrem pudrem i sokiem z cytryny, tak by nie było grudek. Ja przymierzyłam się do niej dopiero , bo zawsze było coś innego do wypróbowania ale szczerze powiem , żałuję ,że wypróbowałam ją dopiero, bo jest REWELACYJNA.