Przepyszne, polecam bardzo ;) Składniki: - 0,5 kg mąki pszennej - 80 g cukru - 2 łyżki cukru waniliowego - szczypta soli - 2 jajka - 150 ml ciepłego mleka - 100 g masła - opakowanie drożdży instant Wykonanie: Mleko wraz z masłem umieścić w garnuszku i podgrzewać. Ciasto jest przepyszne, wprost rozpływa się w ustach i naprawdę długo pozostaje świeże. Piekłam je we wtorek a dzisiaj nadal smakuje jak zaraz po wyjęciu z piekarnika. Ciepłe mleko wraz z roztopionym masłem dodać do mąki, wymieszać. Nie wiem jak Wam ale mi śliwki kojarzą się z jesienią. W sumie pogoda za oknem już taka mocno jesienna. Ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce. Jak sobie poprawić nastrój w taki dzień?
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://krakowskiesmaki.blogspot.com/2015/09/drozdzowe-ciasto-ze-sliwkami.html