Kieszonki drobiowe z jarmużem i żółtym serem

Monika
Obiad
08.09.2015 21:40
Kieszonki drobiowe z jarmużem i żółtym serem

składniki: 2 średnie pojedyńcze piersi z kurczaka 100 g jarmużu 60 g żółtego sera sól,pieprz masło do posmarowania 1/2 szklanki kaszy bulgur (moja z dodatkiem makaronu vermicelli) 150 g pomidorków koktajlowych kilka suszonych pomidorów z oleju olej z pomidorków do skropienia Jarmuż rozdrobnić na małe kawałki i zalać wodą, zagotować i gotować ok 5 minut aby zmiękł. Gotowe kieszonki można podać polane sosem, u mnie bez sosu z sałatką z kaszy bulgur i pomidorków. Ugotowany i wystudzony jarmuż odcisnąć jeszcze w rękach z nadmiaru wody. Upieczone kieszonki pokroić w plastry i ułożyć na talerzu. Danie podane na talerzu z kolekcji Agawa Gold Porcelana Bogucice Każdą z piersi kurczaka rozciąć wzdłuż tworząc kieszonkę. Oba kawałki folii na środku posmarować masłem i ułożyć tam nadziane mięsko. Ser żółty pokroić w cienkie paski o ok 2 cm długości. Pokrojony ser włożyć do kieszonek z mięsa.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2015/09/kieszonki-drobiowe-z-jarmuzem-i-zotym.html