Crumble z kurczakiem i papryką

Beata
Zapiekanki
04.09.2015 0:31
Crumble z kurczakiem i papryką

Składniki: 4 pojedyncze piersi z kurczaka 500 ml rosołu 1 duża cebula 2 łyżki masła klarowanego 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 1 papryka pomarańczowa 50 g tartego parmezanu 1/2 szklanki mąki 100 g masła 1/4 szklanki drobno posiekanych orzechów włoskich sól pieprz płatki chilli Piersi z kurczaka ugotować w rosole około 10 minut. W rondlu rozgrzać masło i podsmażyć cebulę pokrojoną w grubą kostkę. Do miseczki wsypać mąkę, pokrojone w kostkę masło i palcami rozcierać tak , aby powstała kruszonka. Wymieszać z posiekanymi orzechami , doprawić solą, pieprzem i posypać wierzch zapiekanki. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C aż góra będzie złocista i chrupiąca. Tym razem jednak crumble z kurczakiem i papryką.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2015/09/crumble-z-kurczakiem-i-papryka.html