GALARETA WIEPRZOWO-DROBIOWA

Justyna
Przekąski
03.09.2015 9:57
GALARETA WIEPRZOWO-DROBIOWA

Składniki: duża golonka 3 skrzydełka 3 marchewki pietruszka kawałek pora kawałek selera cebula 4 liście laurowe 6 ziarenek ziela angielskiego kilka ziaren pieprzu sól, pieprz 4 ząbki czosnku 3 łyżki żelatyny ok 2 l wody puszka groszku Przygotowanie Golonkę myjemy, zalewamy wodą, dodajemy ziele angielskie, liście laurowe i ziarna pieprzu i gotujemy na małym ogniu ok 1,5 godziny. Czosnek pokrojony w plasterki dodajemy na 15 minut przed końcem gotowania, wtedy też przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Mięso kroimy w drobną kostkę, skórę i tłuste części wyrzucamy albo mielimy w maszynce i również dodajemy do galarety. Zalewamy wywarem, kiedy stanie się zimny, galaretę wkładamy do lodówki na kilka godzin. Mięso i marchewkę odstawiamy na talerz, a wywar przecedzamy przez gęste sitko.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://e-przepisykulinarne.pl/2015/09/galareta-wieprzowo-drobiowa/