Składniki 1 kostka masła lub margaryny 1½ szklanki cukru 1½ szklanki mąki pszennej 3 łyżki kakao 7 łyżek wody 3 jajka 3 łyżeczki proszku do pieczenia 150 g jeżyn Instrukcja wykonania W małym garnku rozpuścić masło z cukrem, wodą i kakao. Smacznego :) 3.3.3077 Przepis pochodzi (z małą modyfikacją) z: Bardzo prosty w przygotowaniu, puszysty, wilgotny i bardzo czekoladowy murzynek z jeżynami, których kwaśny smak fajnie kontrastuje ze słodkim ciastem i polewą. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz 3 żółtkami. Piec ok. 40 minut w 180°C (u mnie z termoobiegiem) do suchego patyczka. 10 minut Czas gotowania 50 minut Czas całkowity 1 godzina Autor: Ulubione Przepisy Kategoria: Ciasto Kuchnia: Kuchnia polska Jeżyny i pianę z białek delikatnie wmieszać do ciasta.