Składniki: Warstwa brązowa - 5 łyżek wody - ½ kostki masła - szklanka cukru - szklanka mąki - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 4 jajka - 2 czubate łyżki kakao Warstwa biała - 800 g jogurtu greckiego - opakowanie budyniu śmietankowego - 3 łyżki mąki ziemniaczanej - łyżka mąki pszennej - 2 łyżki cukru pudru - 2 jajka Przygotowanie Wodę mieszamy z kakao, masłem i cukrem, gotujemy, aż masło się roztopi i odstawiamy do wystudzenia. Jogurt miksujemy z jajkami, a następnie dodajemy wymieszane mąki z budyniem. Przepis na pyszne ciasto murzynek z warstwą z jogurtów greckich w środku. Cały czas miksując dodajemy powoli mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodajemy ubite wcześniej na sztywną pianę białka jajek.