Zobaczcie film jak zrobić taką paprykę krok po kroku 👇👇👇 Na blaszkę od piekarnika wykładamy paprykę na papierze do pieczenia lub foli aluminiowej i wstawiamy na 30-40 min w 220 stopniach,ja piekłam na termoobiegu po wyjęciu z piekarnika przełożyłam ją do garnka i szczelnie przykrywamy folią spożywczą,żeby zaparzyć naszą paprykę po ok godzinie jak już nie była mocno gorąca,zdjęłam folię i zaczęłam ściągać skórkę,tak jak na filmie widać 👆 następnie naszą obraną i wyczyszczoną paprykę przekładamy do słoiczków ,dajemy ząbek czosnku w plasterkach,trochę gorczycy ,zalewamy zalewą,zakręcamy i pasteryzujemy ok 10-15 min SMACZNEGO!!!! Kiedyś kupiłam taką paprykę gdzieś w sklepie nie mogłam się nią najeść i postanowiłam ,że koniecznie muszę taką zrobić,udało się i od tej pory jest u mnie w spiżarni co roku.