Udka faszerowane wołowiną

Małgorzata
Obiad
25.08.2015 23:43
Udka faszerowane wołowiną

Składniki: 8 udek drobiowych 200 g mielonej wołowiny przyprawa do kurczaka przyprawa do mięsa mielonego 1 ząbek czosnku 1 jajko 2-3 łyżki smalcu 1 mała cebula 2 łyżki oleju 1. Wspaniale smakuje na ciepło jako drugie danie a kiedy ocaleje chociaż jedno, kroję je w plasterki i układam na kanapkach. Soczyste i złociste mięso z kurczaka z wołowym wnętrzem ma podwójne zastosowanie w mojej kuchni. Podsmażamy na większej ilości smalcu, z racji tego, że wołowina jest dość sucha. Dokładnie mieszamy z przeciśniętym czosnkiem, jajkiem oraz przyprawą do mięsa mielonego. 2. Olej mieszamy z przyprawą do kurczaka. Wstawiamy do lodówki na minimum 1 godz. 5.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2015/08/25/udka-faszerowane-wolowina/

Małgorzata