Czas przygotowania: 20 minut Proporcje dla 2-3 osób Składniki: 1 pęczek żółtych buraczków 3 spore garści rukoli 300 g zielonej francuskiej fasolki szparagowej 50 g sera feta 2-3 łyżki oleju rzepakowego szczypta cukru 1/2 łyżeczki musztardy krem balsamiczny sól morska lub różowa himalajska świeżo zmielony kolorowy pieprz Wykonanie: Z fasolki odcinamy końcówki i gotujemy ją na parze przez 15 minut, tak aby była jeszcze al dente. Oto ich kolejna odsłona ( pierwsza do obejrzenia tutaj ), czyli sałatka z żółtymi buraczkami i fasolką szparagową. W szklance mieszamy olej rzepakowy z odrobiną wody, cukrem, musztardą, świeżo zmielonym pieprzem i solą. Moim tegorocznym warzywnym odkryciem są żółte lub złote (spotkałam się z obydwoma nazwami) buraczki.