Składniki: 125 g mąki migdałowej (kupiona tutaj) 3 białka 200 g cukru pudru 30 g cukru jedna łyżeczka kawy rozpuszczonej barwnik spożywczy brązowy Krem: 100 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka kawy rozpuszczonej 2 łyżeczki likieru kawowego Przygotowanie: Mąkę migdałową mieszamy z cukrem pudrem. Do masy z białek dodajemy stopniowo mieszankę z mąki migdałowej oraz cukru pudru i delikatnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Gdy masa zacznie osiągać sztywność stopniowo dodajemy cukier i ubijamy na większych obrotach na gładką, sztywną masę. Gdy ciasto zostanie wyciśnięte, matę z ciasteczkami odkładamy na 30 min. Wszystkie akcesoria do pieczenia i inne produkty w tym sklepie wykonane są z wysokiej jakości materiałów. Zresztą nie tylko Silikonowa mata marki Pavoni są także inne świetne rzeczy, które musicie zobaczyć, zajrzyjcie sami!!! Za pomocą rękawa cukierniczego wyciskamy krążki ok 2cm. na silikonową matę. Każdy, kto lubi piec i gotować na pewno zainteresuje się i znajdzie coś dla siebie. Silikonowa mata marki Pavoni to kulinarny pomysł na wyjątkową uroczystość. Silikonowa mata marki Pavoni możecie znaleźć na stronie garneczki.pl