Składniki: 2 łyżki masła 1 kg świeżych muli 4 ząbki czosnku 3 małe szalotki 1 papryczka chilli 300 ml białego słodkiego wina pęczek świeżej pietruszki sól i pieprz do smaku Otwarte muszlę należy delikatnie obstukać, np o blat stołu - jeżeli się nie zamkną należy je wyrzucić, wyrzucić również trzeba muszle uszkodzone. Następnie dodajemy posiekane chilli i po ok 1 minucie dodajemy wino, wszystko delikatnie doprawiamy solą, pieprzem i gotujemy kilka minut. Mule gotujemy ok 6-8 minut co jakiś czas potrząsając garnkiem aby mule się przemieszały. W garnku należy rozpuścić masło i podsmażyć na nim posiekany czosnek oraz dymkę.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://niezlymlynek.blogspot.com/2015/08/mule-w-biaym-winie-na-ostro.html