Składniki: Biszkopt: 4 jaja 60 g cukru około ¼ szklanki 80 g mąki około ¾ szklanki 30 g stopionego masła ziarenka z 1 laski wanilii kremowa pianka: 200 ml śmietany kremówki 30% 250 g mascarpone 5 łyżek cukru pudru Następnie rozkładamy ją równomiernie pomiędzy przygotowane wcześniej foremki półkule o których już wcześniej wspominałam a następnie dokładnie rozprowadzamy ją po same brzegi. Wylewamy masę na przygotowaną wcześniej blaszkę (22x28cm), wyłożoną papierem do pieczenia i równomiernie rozkładamy masę. Wszystkie akcesoria do pieczenia i inne produkty w tym sklepie wykonane są z wysokiej jakości materiałów. Wyjmujemy z piekarnika i po wystygnięciu wyjmujemy delikatnie ciasto z blaszki . Dzięki właściwościom silikonu, formy z niego wykonane są niezastąpione w kuchni. Wystarczy tak niewiele by zachwycić swoich bliskich, którzy zagoszczą przy naszym stole! Formę silikonową SILIKOMART PÓŁKULE LARGE i nie tylko możecie znaleźć na stronie garneczki.pl Wyjmujemy foremkę z zamrażalnika i do każdej półkuli wylewamy masę, zostawiając miejsce o grubości naszego biszkoptu. Formy do pieczenia pozwolą na łatwe wyjmowanie gotowych ciastek i ich dekorowanie będzie czystą przyjemnością. Każdy, kto lubi piec i gotować na pewno zainteresuje się i znajdzie coś dla siebie. Ciastka z niej są po prostu wyśmienite i bardzo się wyróżniają. Kopułki przygotowałam dzięki życzliwości marki Garneczki.pl http://www.garneczki.pl/ którą śmiało z czystym sercem mogę polecić każdemu . Kremowa pianka: Śmietankę ubijamy na sztywno, pod koniec dodając cukier puder. Zresztą nie tylko sylikonowe formy są także inne świetne rzeczy, które musicie zobaczyć ,zajrzyjcie sami!!! Gdy ciasto całkowicie wystygnie używając wykrawarki do ciastek wycinamy 6 kółek o średnicy spodu foremki. Produkty posłużą na co dzień, święta, urodziny jak i spotkania towarzyskie.