Udka z czosnkiem i cebulą z patelni

Lola
Obiad
06.08.2015 15:56
Udka z czosnkiem i cebulą z patelni

Czosnek i cebulę pokroić na plastry, układać na folii aluminiowej lub w zamykanym pojemniczku warstwami - czosnek z cebula, udko, czosnek z cebula, udko, czosnek z cebulą itd, można delikatnie polać przyprawą do zup w płynie. Wstawić do lodówki na noc. Składniki : - 4 udka (mogą być też pałeczki) - 2 główki czosnku - 2 cebule - przyprawa do kurczaka, sól, pieprz, słodka czerwona papryka - masło + czosnek granulowany Przygotowanie : Udka ugotować (ja zawsze gotuje z warzywami itd dzięki temu mam też rosół, a i kurczak lepiej smakuje :-) ). Po tym czasie, rozgrzać na patelni masło, wsypać troszkę czosnku granulowanego, wymieszać, chwilę podsmażyć i wrzucić kurczaka. Kiedyś robiłam je na grillu, są równie smaczne jak z patelni.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://lolagotuje.blogspot.com/2015/08/udka-z-czosnkiem-i-cebula-z-patelni.html