Naleśniki z jabłkami

Beata
Przekąski
05.08.2015 0:22
Naleśniki z jabłkami

Składniki: Ciasto 2 szklanki mąki 2 jajka 2 łyżki oliwy 2 szklanki mleka szczypta soli 2 duże jabłka 2 łyżki brązowego cukru sok z 1/2 cytryny olej do smażenia cukier puder do posypania Wykonanie: Wszystkie składniki ciasta dajemy do miski i ucieramy na gładko. Gdy spód naleśnika jest usmażony obracamy go na drugą stronę i smażymy na rumiano. Skropić jabłka cytryną, a następnie posypać dokładnie brązowym cukrem i odstawić na pół godziny. Przełożyć naleśnika na talerz i posypać cukrem pudrem Najlepsze naleśniczki są prosto z patelni. Mój humor jednak się poprawia, kiedy pomyślę, że już za tydzień wyjazd na upragniony urlop. Na patelnię wlać niewielką ilość ciasta , formować machając patelnią naleśnik. W przypadku , gdy jest zbyt gęste dodajemy mleko, zbyt rzadkie dodajemy mąkę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2015/08/nalesniki-z-jabkami.html