Składniki na frytki: 1 seler 4 średnie marchewki 2 łyżki oliwy (ja użyłam 1 łyżki oleju kokosowego i łyżki oliwy czosnkowej) 1 łyżka soli 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka oregano szczypta chili pieprz Przygotowanie: Włączamy piekarnik na 180 stopni. Na trzeciej smażymy na złoto z obu stron wątróbkę przez 3-4 minuty z każdej strony. Z tej porcji wątróbki wyszło więcej niż na 2 osoby, ale podaję Wam dokładnie takie proporcje z jakich ja zrobiłam swój obiad. Najlepiej najpierw wstawić frytki do piekarnika a później zacząć robić wątróbkę. 1 kg wątróbki drobiowej 2 średnie cebule 2 średnie jabłka sól, pieprz cukier Przygotowanie: Na koniec wszystko przekładamy do jednej patelni, smażymy jeszcze przez około 2 minuty, doprawiamy do smaku i gotowe. Wątróbkę oczyścić z błon, cebulę pokroić w piórka a jabłka obrać i przekroić na półćwiartki. Wykładamy na blaszkę i papier do pieczenia na około 20 minut. Następnie przestawiamy na 200 stopni i pieczemy aż frytki będą złote, około 10 minut.