Składniki: - 500 g wołowego mięsa mielonego - 1 czerwona papryka - 1 puszka pomidorów w kawałkach - 1 puszka czerwonej fasoli - 1 cebula - 3 ząbki czosnku - 1 łyżka oleju - 1 łyżeczka kuminu - 1 łyżeczka oregano - 2 łyżeczki słodkiej papryki - 3 papryczki chili - sól, pieprz Przygotowanie: Pokrojoną w kostkę cebulę szklimy na rozgrzanym oleju, dodajemy drobno posiekany czosnek, kumin, oregano i słodką paprykę i smażymy przez minutę. Dodajemy pomidory z puszki, pokrojoną w kostkę paprykę oraz pozbawione pestek, posiekane papryczki chili. Na koniec dodajemy odcedzoną fasolę z puszki, dusimy jeszcze 5-10 minut i doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku. Przykrywamy i dusimy na średnim ogniu przez około 30 minut, co jakiś czas mieszając.