Owoce w rozowym winie zapiekane pod płatkami owsianymi

Aneta
Desery
27.07.2015 21:22
Owoce w rozowym winie zapiekane pod płatkami owsianymi

Ile i jakie owoce znajdą się z Waszej miseczce zależy od Was, akurat miałam takie owoce, zachęcam do eksperymentowania Składniki: - 2 śliwki - 1/2 małej gruszki - kilka truskawek - 2 garście borówek amerykańskich/jagód - 1/2 szklanki płatków owsianych, błyskawicznych - kilka łyżeczek dobrego wina różowego - cukier trzcinowy Przygotowanie: - Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 st. - Umyte i osuszone owoce, śliwki pozbawione dodatkowo pestek, a truskawki szypułek, dzielimy na mniejsze kawałki i przekładamy do naczynia do zapiekania, owoce skrapiamy winem i oprószamy cukrem trzcinowym. , bo wyliczając w głowie ilość niezdrowych składników, i tym razem byłam na nie. I wyszło mi to na dobre, nawet bardzo dobre! W szafce leżały płatki owsiane, pobiegłam do pobliskiego sklepu i nabierałam do woreczka owoce, na które miałam ochotę: śliwki, gruszki, truskawki i borówki. Gorąco zachęcam Was do eksperymentowania, smakowania różnych owocowych połączeń, niezła zabawa kulinarna! Zapiekane owoce w różowym winie pod płatkami owsianymi

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.mojasmacznakuchnia.com.pl/2015/07/zapiekane-owoce-w-rozowym-winie-pod.html#more