Zupa rybna z łososiem – składniki: - o,5 kg filetu z łososia (opcjonalnie dzwonek z łososia + filet) - 0,5 kg filetu z dorsza - 5 marchwi - niewielki kawałek selera - 2 korzenie pietruszki - 1 niewielki por - 4 ząbki czosnku - koncentrat pomidorowy - sól, pieprz, majeranek, słodka papryka - ziele angielskie, ziarenka pieprzu, ziele angielskie - jeśli chcemy by wyszła nam pikantna zupa rybna, dodać możemy suszoną papryczkę chilli - opcjonalnie: kostka bulionowa lub odrobina vegety - opcjonalnie: do podania, natka pietruszki Produkty spożywcze w okazyjnej cenie kupisz TUTAJ Przygotować ją możemy w dwóch wariantach, z chilli lub bez, w zależności od tego czy interesuje nas pikantna zupa rybna czy raczej jej łagodniejsza odmiana. Zupa rybna z łososiem przepis: 1. Warzywa myjemy, obieramy, kroimy w kostkę, zalewamy wodą (ok 2 litrów) i gotujemy na niewielkim ogniu. 2. Dodajemy 4 liście laurowe, ziele angielskie 4-5 sztuk, 6 ziarenek pieprzu, 2 łyżeczki soli 3. Ryby myjemy, obsuszamy, sprawdzamy czy nie mają ości (filet z dorsza zazwyczaj jakieś posiada), kroimy w dość duże kawałeczki. Pyszna zupa rybna z łososiem i dorszem to idealna propozycja na pożywny obiad. Nasza zupa rybna z łososiem jest już gotowa!