Składniki (ok. 25 ciastek): 100 g pasty sezamowej tahini 1 jajko 240 g mąki pszennej pełnoziarnistej 100 g ksylitolu 1 łyżeczka cynamonu 1,5 łyżeczki imbiru w proszku 1. Nie wiem, czy mogę je zaliczyć do udanych, bo niestety wzorki trochę się rozlały i ciastka wyglądały zdecydowanie lepiej przed pieczeniem. 3. Piekarnik rozgrzej do 200 stopni C, piecz na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ok. 10 minut, aż ciastka się zarumienią. Co do samego przepisu, ciasto musi być dobrze wyrobione, w przeciwnym wypadku przypomina kruszonkę i trudno je rozwałkować.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.powiedzdietomnie.pl/2015/07/ciasteczka-imbirowe-bez-masa-i-cukru.html