Warstwa śmietanowo - galaretkowa - 3 galaretki ( u mnie 2 pomarańczowe, 1 truskawkowa) - 3 razy po 400 ml gorącej wody - 2 szkl śmietany - bita śmietana w proszku - 3 łyżki cukru - 3 łyżeczki żelatyny - troszkę wody do rozpuszczenia żelatyny Galaretki rozpuszczamy w 3 naczyniach, każdą w 400 ml gorącej wody. Bita śmietana, galaretki i biszkopt - polecam. - 3 jajka - 3łyżki cukru - 4 łyzki mąki pszennej - 2 łyżki budyniu waniliowego ( sypki) - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 łyzka octu - 1 łyzka wody Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, Do żółtek dosypać proszek do pieczenia, dolać po łyżce octu i wody, rozmieszać. moją propozycją jest właśnie szybki w wykonaniu galaretkowiec, galaretki można oczywiście zrobić poprzedniego dnia co nie zabierze nam zbyt dużo czasu po za zagotowaniem wody i rozmieszaniu galaretek. Śmietanę ubijamy z cukrem i bitą śmietaną, dolewamy żelatynę , mieszamy razem a następnie wrzucamy do śmietany galaretki pokrojone w kostkę, szybko mieszamy i wykładamy na biszkopt. Dwie z nich po zastygnięciu kroimy w kostkę, pozostałą delikatnie stężałą wylewamy na wierzch ciasta.