Z okazji rocznicy mojego związku upiekłam pyszny tort truskawkowy, niestety nie jest on dietetyczny, a wręcz przeciwnie jest to smaczna bomba kaloryczna, ale czego się nie robi dla swojego mężczyzny, który uwielbia takie słodkości ! :) Biszkopt: Krem: - Śmietana 30%- 330 ml - Mascarpone- 250g - Cukier puder- 4 łyżeczki - Truskawki- 250g - Truskawki-250g - Wiórki kokosowe- 3 łyżki Przepis: Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek, ubić je na sztywno, następnie dodać cukier- ubijać, dodać żółtka- ubijać. Ciasto wlać do formy i piec w piekarniku przez około 25 minut w temperaturze 180 stopni C. Krem: Śmietanę ubić z cukrem pudrem, dodawać stopniowo mascarpone i miksować. Ciasto przeciąć na pół, dolną część posmarować kremem i ułożyć na nim połówki truskawek.