Składniki: 300 g młodej marchewki 60 g rabarbaru 3 młode ziemniaki 0,6 l bulionu z warzyw szczypta mielonego imbiru szczypta mielonego kminku sól i pieprz łyżeczka soku z cytryny do podania: świeże zioła garść pestek dyni Przygotowanie: 1. Marchew i ziemniaki obierz, pokrój wraz z rabarbarem w plasterki. 2. Dziś postawiłam na młodą marchew – w sklepie wyglądała tak kusząco, że po prostu nie mogłam przejść obojętnie. Pycha! WSKAZÓWKA: Z natki marchewki można zrobić pyszne pesto – nie warto jej wyrzucać. Nie wiem ile razy pisałam na blogu, jak bardzo lubię zupy kremy.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.powiedzdietomnie.pl/2015/05/lekka-zupa-krem-z-modej-marchwi-i.html