4 x 2 jajka 4 x 2/3 szkl mąki 4 x 1/3 szkl cukru 4 x 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 x 1 łyżeczka cukru waniliowego Krem : 1200 ml śmietanki 30% 4 czekolady białe 2 czekolady mleczne Poncz: 2 cytryny 4 szkl wody 2 łyżki cukru Dodatkowo: 3 połówki brzoskwiń z puszki ok. 3/4 szkl borówek ok. 10 truskawek dżem z czarnej porzeczki 1. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier z cukrem waniliowym oraz żółtka. Kiedy wystarczająco ostygną wstawiamy do lodówki na co najmniej 6 godzin, najlepiej na noc. Kroimy je w plasterki, wkładamy do garnka z wodą, dodajemy cukier i gotujemy przez chwilę. Śmietanę z mleczną czekoladą ubijamy na sztywno i wykładamy połowę. Pyszny i delikatny z kremem na bazie śmietany i czekoladą. Zdejmujemy garnki z gazu i dodajemy połamane czekolady: do mniejszej części mleczne a do większej białe. Zapraszam na powiew lata czyli torcik z owocami. 4. Pierwszy biszkopt nasączamy ponczem, smarujemy dżemem. 2. Śmietanę rozdzielamy w proporcji 500 ml i 700 ml. Składniki: Biszkopt x 4 ( 21 cm ) Na niej układamy brzoskwinie pokrojone w kostkę.