Papryki z kuskusem

Aneta
Obiad
05.06.2015 14:45
Papryki z kuskusem

Na pozostałej oliwie podsmażamy posiekany czosnek, gdy będzie już ładnie pachnieć dodajemy puszkę pomidorów i czekamy, aż sos zgęstnieje, dodając oregano, suszone pomidory z czosnkiem i bazylią oraz sól i pieprz do smaku. Papryki faszerowane kuskusem z pomidorami i pieczarkami z dodatkiem jogurtowego sosu czosnkowego Przygotowanie: Kaszę przygotowujemy wg. opisu na opakowaniu. Na 3 łyżkach oliwy z oliwek extra vergine podsmażamy 1/2 posiekanej cebuli oraz umyte i osuszone pieczarki pokrojone w kostkę i posypane tymiankiem, gdy woda odparuje są gotowe. Umyte papryki, przekrojone na dwie równe połówki, z usuniętym ogonkiem i gniazdami nasiennymi i błonkami, wewnątrz posypujemy solą i odkładamy na moment.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://mojasmaczna-kuchnia.blogspot.com/2014/08/papryki-faszerowane-kuskusem-z.html