Wyszło pyszne ciasto w sam raz na upalne dni. składniki: 800 g gęstego jogurtu naturalnego w temperaturze pokojowej ok 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki domowego cukru waniliowego 1/2 szklanki mleka 3 łyżki żelatyny 600 g truskawek 1 galaretka truskawkowa biszkopty do wyłożenia formy Ułożyć połowę truskawek (wybrałam takie mniejsze sztuki) i wstawić na chwilkę do lodówki aby masa zaczęła już lekko tężeć. Na dno tortownicy wlać nieco jogurtowej masy, tyle aby pokryła biszkopty. Wstawić do lodówki na kilka godzin aby masy dobrze stężały. Resztę truskawek zmiksować na mus, dodać tężejącą galaretkę. Żelatynę namoczyć w mleku a następnie podgrzać i dokładnie rozpuścić żelatynę, odstawić do wystudzenia. Przygotowałam pyszny serniczek z truskawkami na bazie jogurtu naturalnego.