Zupa krem z czerwonej soczewicy

Beata
Zupy
30.05.2015 0:17
Zupa krem z czerwonej soczewicy

Składniki: 1 szklanka czerwonej soczewicy (połówki) 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 pietruszka 1 duża marchewka lub 2 małe kawałek selera 3 ziemniaki 1 puszka pomidorów 2 l bulionu warzywnego 2 łyżki masła klarowanego 1 liść laurowy 3 ziela angielskie 1/2 łyżeczki słodkiej papryki sól pieprz 4 kromki czerstwego chleba tostowego 1 łyżeczka posiekanego koperku Wykonanie: Cebulę i czosnek posiekać drobno i podsmażyć na maśle. Piec na blaszce wyłożonej papierem w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C około 10 minut. Gotować do miękkości warzyw po czym wlać pomidory z puszki i gotować około 5 minut. Dodać liść laurowy, ziele angielskie oraz opłukaną na sicie soczewicę. Moje dzieciaki, którzy nie przepadają za zupami, zjedli ją z apetytem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2015/05/zupa-krem-z-czerwonej-soczewicy.html