Sernik na zimno z brzoskwiniami

Kuba
Ciasta
27.05.2015 15:09
Sernik na zimno z brzoskwiniami

Ingredients - 1 puszka brzoskwiń w syropie - 600 g serka homogenizowanego - 250 ml śmietany kremówki 30% - 2 łyżki żelatyny - 2 galaretki brzoskwiniowe - 5 łyżek cukru pudru - paczka biszkoptów Instructions - Na samym początku rozpuścić 2 galaretki brzoskwiniowe w 1/2 litra gorącej wody, można to wykonać wcześniej,ponieważ galaretka długo stygnie. Wszystkie brzoskwinie z puszki kroimy na plasterki i układamy na masie serowej jak widać na zdjęciach. Smacznego Notes Do dekoracji użyłem bitej śmietany zmiksowanej z 100 ml śmietany kremówki i 2 łyżek cukru pudru 3.3.3070 Następnie całość zalewamy galaretką i zostawiamy w lodów na jakieś 2 godziny, kiedy galaretka już zastygnie, Gotowe. Śmietanę razem z cukrem pudrem ubijamy mikserem na sztywno, dodajemy serki i razem miksujemy. Przepis też najbardziej uniwersalny, puszkę z brzoskwiniami jesteśmy w stanie kupić o każdej porze roku.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://zjemto.pl/sernik-na-zimno-z-brzoskwiniami/