Przepis
SKŁADNIKI
9 szt balonów
100 g gorzkiej czekolady
50 g masła
1 szt 1 opakowanie serka philadelphia i 2 łyżki serka homogenizowanego ( można dać łącznie 1,5 opakowania serka philadelphia)
1 łyżka cukru
1 łyżka ekstraktu z wanilii
1 szt mango
PRZYGOTOWANIE
Krok 1
Czekoladowe jajka:
Czekoladę posiekać i rozpuścić w kąpieli wodnej. Zostawić do ostygnięcia.
Krok 2
Balony umyć płynem do naczyń, wydrzeć do sucha. Nadmuchac je lekko, aby miały wielkość dużego jajka. Balkony posmarować olejem a następnie zanurzać do połowy w rozpuszczonej czekoladzie. Balony postawić na papierze do pieczenia i zostawić do zastygnięcia.
Spuścić powietrze z balonów i delikatnie je wyjąć. Czekoladowe jajka przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku w chłodnym miejscu.
Krok 3
Krem waniliowy:
Masło utrzeć z cukrem, następnie dodać serki, ekstrakt i ucierać do powstania jednolitej masy.
Krok 4
Mus z mango:
Mango obrać ze skórki, pokroić na kawałki i zmiksować blenderem na gładko.
Do czekoladowych miseczek nakładać krem waniliowy, na wierzch mus mango.
Krok 5
Do czekoladowych miseczek nakładać krem waniliowy, na wierzch mus mango.