- Mięso: - 1 kg mięsa mielonego (miałam mielone z karkówki) - 1 puszka czerwonej fasoli - ½ puszki kukurydzy - ⅓ pęczka natki pietruszki (posiekana) - 1 czerwona papryka - 1 cebula - 3 jajka - 1 łyżka oliwy - 3 łyżeczki przyprawy meksykańskiej (lub mieszanka kminku, chilli, papryki słodkiej i czosnku) - ⅓ łyżeczki ostrej papryki - ¾ - 1 łyżeczka sol - pieprz - Sos pomidorowy: - 250 g przecieru pomidorowego - 1 łyżeczka cukru lub miodu - 1 łyżeczka przyprawy meksykańskiej - sól - pieprz - Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na łyżce oliwy z oliwek. Przepyszna pieczeń z mięsa mielonego po meksykańsku z dodatkiem czerwonej fasoli, kukurydzy, czerwonej papryki i natki pietruszki. - Podawać np. z ryżem wymieszanym z pozostałą kukurydzą lub kaszą. Proponuję przygotować z mięsa mielonego z karkówki. - Wyłożyć mięso i uformować z niego duży wałek (jak na pieczeń) :) Po tym czasie wylać na mięso pozostały sosik i piec dodatkowe 40 minut (wszystko zależy od wielkości naszej pieczeni). - Mięso mielone wymieszać z warzywami i jajkiem oraz doprawić przyprawami. Wszystko skryte pod pomidorową glazurą z przecieru pomidorowego. Można podawać z ryżem lub kaszą.