SKŁADNIKI: ok 50 dag schabu w plastrach1 marchew 2 cebule sól pieprz ostra papryka 3 łyżki śmietany 18% 1/2 szkl bulionu 1 łyżka masłaposiekany szczypiorek do dekoracji 1. Marchewkę zetrzeć na tartce, cebulkę pokroić drobno (lub w piórka jesli lubicie większe kawałki), zeszklić na 1 łyżce masła, osolić do smaku, dolać bulion i poddusić. 3. Piec pod przykryciem ok 1 godziny w 200*C (w zależności od grubości mięsa czas może się troszkę skrócić lub wydłużyć). Po wyłączeniu grzania warto zostawić mięso jeszcze na kilka minut w piekarniku, żeby się uspokoiło.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://ktougoscimoichgosci.blogspot.com/2015/05/schab-pieczony-z-marchewka-i-cebulka.html