Składniki: - Biszkopt: - 5 jajek - 5 łyżek cukru - 5 łyżek mąki pszennej - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Ale-raj - sól szczypta - Masa brzoskwiniowa: - 0,5 l kremówki 30% - 2 galaretki brzoskwiniowe - 0,7 l wody - Na górę: - 1 puszka brzoskwiń - 2 galaretki brzoskwiniowe Biszkopt: Białka ubić na sztywno z cukrem i szczyptą soli. Zimną kremówkę ubić na sztywno, miksując na średnich obrotach wlewać wolnym strumieniem tężejącą galaretkę i miksować do połączenia się składników. Blachę 38*25 cm na dnie wyłożyć papierem do pieczenia wylać masę, równomiernie rozsmarować i piec w 180 stopniach około 22-25 minut. Dwie galaretki przygotować wg przepisu na opakowaniu i odłożyć do lekkiego stężenia. Gdy galaretki zaczną tężeć wylać na masę brzoskwiniami i schłodzić.