Kotleciki rybne

Monika
Obiad
08.05.2015 21:52
Kotleciki rybne

Zawsze coś innego na talerzu i dzieciaki chętniej zjedzą. składniki: 900 g filetów z ryby, u mnie morszczuk 2 duże jajka 4 łyżki bułki tartej lub pół bułki namoczonej w mleku 3 łyżki koperku ulubiona przyprawa do ryb lub sól i pieprz bułka tarta do panierowania olej do smażenia dodatki tłuczone ziemniaki surówka z białej kapusty z koperkiem Filety ryby zmielić na grubych oczkach. Smażyć z obu stron na złotobrązowy kolor na wolnym ogniu. Do zmielonej ryby dodać jajka, koperek, 4 łyżki bułki tartej i przyprawę do ryb. Z masy uformować kotleciki ( u mnie wyszło 12 sztuk) i obtoczyć w bułce tartej.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2015/05/kotleciki-rybne.html