Składniki: ciasto 1,5 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru starta skórka z 2 cytryn sok z 1 cytryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 1/3 szklanki oleju rzepakowego 0,5 szklanki mleka szczypta soli lukier 1 szklanka cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny 3 krople ekstraktu migdałowego odrobina wody, jak lukier będzie za gęsty 10 prażonych migdałów do oprószenia Wszystkie składniki znajdziecie tutaj Przygotowanie: Rozgrzej piekarnik na 170 C i przygotuj formę do chleba wyłożoną papierem pergaminowym. Mieszaj, aż konsystencja będzie idealna, jak lukier będzie zbyt gęsty dodaj odrobinę wody. Połącz sok z cytryny z ekstraktem migdałowym mieszając powoli dodawaj cukier puder. Wszystkie składniki suche zmieszaj ze sobą, a w oddzielnym naczyniu połącz ubijając ze sobą wszystkie mokre.