Składniki: - 3 jajka - 40g brązowego cukru - 40g mąki pełnoziarnistej - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia - ½ łyżeczki cynamonu - 200g jabłek - Sok z cytryny - 40 g płatków migdałowych Wykonanie: - oddzielamy białka od żółtek, białka ubijamy z cukrem, następnie dodajemy utarte żółtka, mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i wszystko dokładnie mieszamy, - do masy dodajemy jabłka pokrojone w drobna kostkę skropione sokiem z cytryny oraz migdały i delikatnie wszystko mieszamy, - ciasto wylewamy do wyłożonej papierem do pieczenia małej formy 26x20 cm ( ciasto można z góry posypać dodatkowo migdałami), - pieczemy 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180ºC. Źródło:
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://slodkiezapomnienie.blogspot.com/2015/05/ciasto-migdaowe-z-jabkami-wg-diety.html