Cenny dla kobiet w ciąży ze względu na zawarty w nim kwas foliowy. Mango – nie bez powodu nazywane owocem młodości. Idealny dla osób zmagających się z anemią, ponieważ zawiera żelazo, niezastąpione w produkcji czerwonych krwinek. Bogate w witaminy A i E, które korzystnie wpływają na kondycję skóry i zdrowie oczu. Smoothie możesz przygotować z świeżych i mrożonych owoców, wielu warzyw z dodatkiem soku czy jogurtu. Wartości odżywcze Szpinak – koszmar dzieciństwa, ale dzisiaj zajadamy się nim, bo ma wiele cudownych właściwości. Antocyjany, które obecne są w owocach jagody blokują komórki zmienione nowotworowo. To, co go wyróżnia, to bogactwo witaminy K – do dziennej dawki tego składnika wystarczy zaledwie 25 gram szpinaku. Zapobiegają też powiększaniu się krótkowzroczności i poprawiają widzenie w ciemnościach.