SOCZEWICA PO BRETOŃSKU

Justyna
Obiad
18.04.2015 8:55
SOCZEWICA PO BRETOŃSKU

Składniki: 150 g czerwonej soczewicy spora marchew cebula 150 g dobrej kiełbasy ok 90 g koncentratu pomidorowego 400 ml bulionu (drobiowego) olej słodka i ostra papryka majeranek, cząber sól, pieprz Przygotowanie Na patelni podsmażamy cebulę i kiełbasę pokrojone w kostkę. Postanowiłam jednak poeksperymentować z soczewicą, która już stała dłuższy czas w szafce i nie wiedziałam co z nią zrobić. Gdy marchewka lekko zmięknie dodajemy wypłukaną wcześniej soczewicę (można ją wcześniej zalać wodą i zostawić na kilka godzin – będzie się krócej gotować).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://e-przepisykulinarne.pl/2015/04/soczewica-po-bretonsku/