Biszkopt z masą serową i brzoskwiniami

Monika
Ciasta
18.04.2015 18:43
Biszkopt z masą serową i brzoskwiniami

składniki: biszkopt 4 łyżki mąki pszennej, użyłam pszennej typ 500 4 łyżki cukru 4 jajka 2 łyżki oleju 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia masa serowa 700 g sera z wiaderka 3 łyżki żelatyny 50 g miękkiego masła 1/2 szklanki drobnego cukru 1/2 szklanki soku z brzoskwiń ( lub mleka) oraz 2 galaretki brzoskwiniowe puszka brzoskwiń Masło utrzeć z cukrem, następnie porcjami dodawać ser z wiaderka. Białka ubić na sztywną pianę, następnie dodać cukier i miksować aż się rozpuści. Żelatynę namoczyć w brzoskwiniowym soku , następnie lekko podgrzać i rozpuścić ciągle mieszając. Wstawić na chwile do lodówki aby masa lekko stężała. Forma na ciasto mogłaby być nieco większa bo ciasta wyszło pełniutko po same brzegi. Potem dodawać porcjami resztę składników: żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i olej. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i piec ok 10-12 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2015/04/biszkopt-z-masa-serowa-i-brzoskwiniami.html