pad thai

Zielony Środek
Makarony
09.04.2015 12:34
pad thai

Przejdź prosto do przepisu W przygotowaniu pad thaia ważne jest, żeby nie zrobiła się wielka papa, ale chcemy żeby makaron wciągnął trochę sosu i nabrał smaku, dlatego tak istotne jest, żeby makaron był al dente i chłodny jak go wrzucamy na patelnie. Patrzę na te zdjęcia i żałuję, że nie zrobiłam więcej i nie mogę zjeść resztek na śniadanie. Wszystkie sosy, pasty orientalne typu sos rybny, pasta z tamaryndowca można kupić w internecie (np. na allegro). Na jednej patelni przygotowujemy porcję dla 2-3 osób maksymalnie, inaczej ciężko będzie wymieszać i wszystko zacznie się sklejać.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://zielonysrodek.pl/pad-thai-z-kurczakiem/

Zielony Środek