Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY FARSZ : 1 saszetka ryżu parabolicznego z dzikim ( 100 g ) 200 g blanszowanych kurek 250 g kiełbasy cienkiej ( u mnie schabowa ) 1/2 czerwonej papryki 2 łyżki posiekanej naci selera 50 g żółtego sera sól czosnkowa pieprz kolorowy pieprz cayenne kilka łyżek oleju NALEŚNIKI : 2 szk mleka 2,5 szk mąki pszennej typ 500 1/3 łyżeczki soli 3 łyżki oleju 3 jajka DODATKOWO : jajka bułka tarta olej do smażenia sól NADZIENIE : W garnku zagotować wodę z odrobiną soli, włożyć woreczek z ryżem i gotować według zaleceń. Następnie każdy krokiet zanurzać w rozmąconym z odrobiną soli jajku, panierować w tartej bułce i smażyć na oleju na złoto brązowy kolor z każdej strony. Odstawić na 15 minut a potem nalewać łyżka wazową porcje ciasta na gorącą patelnię i smażyć naleśniki na rumiano z obu stron. W szerokim rondlu rozgrzać trochę oleju, wrzucić pokrojoną w kostkę kiełbasę i chwilę smażyć. Potem dodać pokrojoną w kostkę cebulę i paprykę i dalej smażyć a następnie dodać kurki.