Składniki: 4 jajka 2 duże buraki 1/2 szklanki octu winnego 1 litr wody 2 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy Dijon sól, pieprz do smaku świeży tymianek CZAS PRZYGOTOWANIA: 70 MIN +studzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Buraki obieramy, drobno kroimy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą. Jajka gotujemy na twardo: wkładamy do garnka, zalewamy wodą, wstawiamy na kuchenkę. 4. Różowe jajka kroimy na pół, delikatnie wyjmujemy żółtka. 3. Jajka obieramy ze skorupek, wkładamy do wystudzonej wody buraczanej. Doprowadzamy do wrzenia - od tego momentu gotujemy 8 minut. Dodajemy ocet winny, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 30 minut. Żółtka dokładnie rozgniatamy widelcem, mieszamy z musztardą i majonezem; doprawiamy solą i pieprzem.