rozwiń i czytaj przepis : - 1 szk ryżu jaśminowego ugotowanego na sypko - 1/2 puszki groszku konserwowego - 1 mała cebula - 1/3 czerwonej papryki - 1 szk posiekanej kapusty pekińskiej - 150 g wędzonego boczku - Sos : - 1/3 szk majonezu - 1/3 szk pikantnego ketchupu - sól - pieprz - chili PRZYGOTOWANIE: Boczek pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię i podsmażyć a potem wysypać na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym i odsączyć go z tłuszczu. Na dno szklanek rozłożyć ryż, potem groszek, cebulę, paprykę i kapustę pekińską.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://ewa-wkuchni.blogspot.com/2014/04/saatka-ryzowa-z-boczkiem.html