Składniki: 2 cebule duży por kostka warzywna lub ok litr bulionu 150 g serka topionego śmietankowego czosnek niedźwiedzi, rozmaryn, kumin sól, pieprz 2 łyżki masła 2 łyżki oliwy czosnkowej Rozgrzewamy masło i oliwę w garnku, następnie dodajemy posiekaną cebulę i pora pokrojonego w plastry. Zupę podajemy z kawałkami bagietki skropionymi oliwą czosnkową i podpieczonymi w piekarniku. Doprowadzamy do wrzenia, dodajemy serek topiony i przyprawy i gotujemy na małym ogniu do osiągnięcia miękkości warzyw. Polecam wypróbowanie, zwłaszcza, że czytelnicy bloga mają rabat na wszystkie oliwy. Następnie do warzyw wlewamy bulion (bądź rozpuszczoną w wodzie kostkę warzywną).
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.e-przepisykulinarne.pl/2014/12/zupa-porowa-z-czosnkowymi-grzankami/