Składniki: 120 g kaszy kuskus 100 ml gorącego mleka 200 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g masła roztopionego 120 g cukru trzcinowego 2 jajka sok z 1 cytryny szczypta soli ok 250 g owoców czarnej porzeczki ( ja użyłam zamrożonych) wszystkie składniki znajdziecie tutaj Przygotowanie: Do naczynia miksującego wsypujemy kaszę i zalewamy gorącym mlekiem, zostawiamy na ok 15 minut aby kasza spęczniała. Moje ciasto jest z nutką kwasku z czarnej porzeczki, jednak jeżeli chcecie możecie zmienić owoce na swoje ulubione, doskonale łączy się z truskawką, maliną czy jeżyną. Formę keksówki wykładamy papierem pergaminowym, połowę ciasta wlewamy do keksówki, przysypując połową owoców porzeczki, następnie zalewamy resztą ciasta i posypujemy resztą porzeczki. Okazało się, że jak przygotowałam ciasto właśnie na bazie kaszy to wszyscy domownicy byli nim zachwyceni.