(; Składniki: spód: 300g mąki pszennej 100g zimnego masła 1 łyżka cukru pudru 3 łyżeczki kakao 1 jajo szczypta soli nadzienie: 200g białej czekolady 200ml śmietanki 30% 1 jajo 1 średnie mango Przygotowanie: - Mąkę przesiewamy na stolnicę, masło kroimy na plasterki. Miejmy jednak nadzieję, że to już niedługo potrwa i te kroki będą naprawdę wielkie (; Dziś mimo późnej pory chciałybyśmy zaprosić Was na kawałeczek bajecznie pysznej i lekkiej tarty z plastrami mango i kremem na bazie śmietanki i białej czekolady.. - Mango myjemy, obieramy i kroimy na plastry, które wykładamy na podpieczony spód i zalewamy je masą czekoladowo - śmietankową. Mąkę z masłem łączymy przecierając palcami lub siekając nożem aż do otrzymania konsystencji kruszonki, kolejno dodajemy resztę składników i szybko zagniatamy dłońmi aż do uzyskania zwartego i jednolitego ciasta. Spłaszczamy je, owijamy w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki na pół godziny. A żeby nie przedłużać i nie zanudzać, prezentujemy Wam przepis i fotografie propozycji na wspaniały deser. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na grubość ok 0,5cm i wylepiamy spód formy do tarty. Czekoladę łamiemy na kawałki i rozpuszczamy ją w kąpieli wodnej. Niestety prognozy pogody alarmują, iż jeszcze na tę wymarzoną wiosnę będziemy musieli poczekać. Podpiekamy je ok. 10 minut i wyciągamy z piekarnika, którego nie wyłączamy.