Szarlotka sypana

Krzysztof
Ciasta
06.03.2015 18:51
Szarlotka sypana

składniki: 1 szklanka mąki u mnie typ 500 Młyn Kopytowa 1 szklanka kaszy manny 1 szklanka cukru (można dać mniej ja dałam ok 3/4 szklanki) 1 kg obranych ze skórki jabłek 150 g zimnego masła szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia ok 4 łyżki cukru waniliowego cynamon (jeśli ktoś lubi) Jabłka posypać cukrem waniliowym, ilość wedle uznania w zależności od tego czy jabłka są kwaskowe czy nie. Następnie rozłożyć w miarę równomiernie połowę startych jabłek, nie dociskać ich ani nie ubijać łyżką. Na jabłka wysypać połowę pozostałych składników suchych a następnie resztę startych jabłek. Na dno wysypać 1/3 wymieszanych składników suchych.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2015/03/szarlotka-sypana.html