Pappardelle ze szpinakiem i kurczakiem

Monika
Makarony
04.03.2015 13:25
Pappardelle ze szpinakiem i kurczakiem

składniki: 250 g makaronu pappardelle Czaniecki 1 nieduża podwójna pierś z kurczaka 300 g szpinaku, u mnie mrożony z własnych zapasów grubo siekany 2 ząbki czosnku 5 łyżek kwaśnej śmietany 18 % 5 łyżek jogurtu sól,pieprz olej do smażenia Pierś kurczaka pokroić w niedużą kostkę i usmażyć na oleju. Makaron ze szpinakiem (też pappardelle) cieszy się na blogu dużym powodzeniem więc myślę, że i ten makaronik również Wam zasmakuje. Ta wersja jest nieco bogatsza o kawałki kurczaka i sos śmietanowo-jogurtowy ale równie smakowita i szybka w przygotowaniu. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz usmażonego kurczaka.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2015/03/pappardelle-ze-szpinakiem-i-kurczakiem.html