Wyjątkowo aromatyczne, spróbujcie koniecznie! Krewetki z masłem i czosnkiem – składniki: – 30 dkg krewetek black tiger -1/4 kostki masła – szklanka białego wina półwytrawnego – 4 ząbki czosnku – natka pietruszki – ostra papryczka, świeża lub suszona. Prosty przepis na krewetki z czosnkiem i masłem, z dodatkiem białego wina i natki pietruszki. W zależności od preferowanej przez nas ostrości, oczyszczamy z nasion lub nie (z nasionami będzie ostrzejsza), kroimy. Przepis na krewetki z czosnkiem i masłem: 1. Krewetki myjemy i obieramy. Jeśli nie przepadamy za pikantnym smakiem, możemy w ogóle z papryczki zrezygnować. Idealny przepis na kolacje z ukochaną osobą czy inną wyjątkową okazje. Serwujemy z bagietką, którą maczamy w pysznym maślanym sosie. Spróbuj też: Szybki makaron z łososiem w sosie śmietanowym 3. Na patelnię wrzucamy krewetki, chwilę podsmażamy.