Przepis na domowe Refaello

Krzysztof
22.09.2013 15:29
Przepis na domowe Refaello

Przepis

Składniki:

100 g wiórków kokosowych do obtoczenia przygotowanych kulek;

100 g wiórków kokosowych do środka;

200 g masła;

200 g cukru kryształu;

125 ml wody;

250 g mleka w proszku;

2 płaty wafla;

migdały;

Wykonanie:

Wodę zagotować, rozpuścić w niej cukier i ostudzić. Po ostudzeniu wlać do miski, dodać 100 g wiórków kokosowych, miękkie masło, mleko w proszku i bardzo drobno pokruszony wafel. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać mikserem. Masę odstawić do lodówki na około 30 minut, by lekko stężała.

W tym czasie sparzyć migdały wrzątkiem i obrać ze skórek.

Z masy formować kulki wielkości rafaello wkładając do środka każdej z nich migdała. Przygotowane kulki obtaczać w kokosie.